Sisustussuunnittelu ei ole pelkästään värien, huonekalujen tai materiaalien valintaa

Sisustaminen on monelle harrastus tai jopa elämäntapa. Ei löydy montaakaan ihmistä, jolle on aivan sama, miltä omassa kodissa näyttää ja millaisia huonekaluja tai sisustusesineitä sieltä löytyy. Joillekin esteettisyys on erittäin tärkeä asia, jolloin sisustuksen yksi päämääristä on luoda kodista kaunis. Toinen arvostaa ensisijaisesti käytännöllisyyttä, jolloin luodaan ratkaisuja, jotka sopivat asukkaan tai asukkaiden tarpeisiin ja elämäntilanteeseen. Esimerkiksi useamman lapsen perhe, joka asuu pienessä kodissa, joutuu aina pohtimaan, kuinka arki sujuu parhaalla mahdollisella tavalla. Riippumatta mikä on sisustajan lähtökohta kodin suunnitteluun, on selvä, että sisustamisella on suuri vaikutus asujaan. Viime kädessä kyse on siitä, että oikeanlaiset sisustusratkaisut vaikuttavat olennaisella tavalla elämänlaatuun ja kokonaisuutena hyvinvointiin. Ajatus siitä, että sisustaminen on vain muotitrendien seuraamista ja kalliiden design-esineiden ostamista, on hyvin kapea – jopa virheellinen – lähestymistapa asiaan. Sisustaminen on keino luoda hyvää oloa, tehokkuutta ja iloa elämään. Koti, jossa viihtyy, tuo energiaa ja onnellisuutta. Kukapa ei tarvitsisi paikkaa maailmassa, jossa on hyvä tunnelma. Oikein sisustettu koti on tällainen paikka.

Luo mieleisesi tunnelma kotiin

Kodin sisustamisessa ei ratkaisuja, jotka ovat aina oikeita tai vääriä. Yksi sopii yhdelle, toinen toiselle. Yleisiä ohjeita voidaan kuitenkin hyödyntää erilaisten tilatyyppien sisustuksessa. Esimerkiksi pienen tilan tai asunnon sisustuksessa kannattaa usein suosia vaaleita sävyjä ja välttää ahtaamasta vähiä neliöitä täyteen. Suuriin tiloihin puolestaan saa kodikkuutta jakamalla sitä osiin vaikkapa innovatiivisella huonekalujen sijoittelulla. Tärkein sääntö on kuitenkin se, että ratkaisu, joka saa asujan hyvälle mielelle, on oikea. Yksi erinomainen tapa luoda haluttua tunnelmaa asuntoon tai huoneeseen, ovat taulut ja julisteet. Niiden avulla hieman tylsä tai neutraali tila muuttuu hetkessä aivan uudeksi. Tämä on myös suurella todennäköisyydellä yksi halvimmista, ellei halvin, sisustusmuoto. Kun valitset huonekalujen tai materiaalien valintaa itsellesi mieleisen vaihtoehdon, uudistat asuntosi todellisella minibudjetilla. Voit unohtaa kalliit remontit ja huonekaluostokset, uusi juliste saa kotiisi uuden ilmeen hetkessä.

Tyylikäs sisustustaulu uusi kodin ilmeen

Asunnon remontointi on paitsi kallista, myös vaikeaa ja aikaa vievää. Vain harvalla on mahdollisuus maksaa kallis remontti ja usein vieläpä siirtyä toiseen paikkaan asumaan korjaustoimien ajaksi. Pieni pintaremonttikin vaatii yllättävän paljon aikaa ja jonkun toisen tekemänä maksaa merkittäviä summia. Remontoinnin haaste on myös se, että juuri koskaan ei voi olla täysin varma lopputuloksesta. Joskus remontti ei miellytä siksi, että työn tehneillä ei ollut riittävää ammattitaitoa, joskus omat sisustussuunnittelijan taidot eivät olleet riittäviä. Onneksi remontille on kuitenkin vaihtoehtoja. Jos haluaa uudistaa kodin ilmettä, aina ei tarvitse uusia kaikkea. Sisustusjulisteet ja -taulut ovat jokaisen sisustajan unelmaratkaisu päivittämään kodin ilme nopeasti ja helposti. Julisteen tai taulun voi vaihtaa aina kun siihen kyllästyy, ja samalla hankkia uuden todella pienellä vaivalla. Vanhan tuotteen voi antaa vaikkapa ystävälle tai sukulaiselle, tai sen voi myydä helposti kirpputorilla. Sisustustauluja ja -julisteita voi ostaa monista paikoista; esimerkiksi Deseniolta voit löytää hienoja sisustustauluja edulliseen hintaan. Valikoima on sekä monipuolinen että edullinen.