Millaisia asioita vaaditaan sisustajalta?

Hyvä sisustaja loihtii haastavistakin tiloista upeat ja asiakkaan silmää miellyttävät! Jos sinusta siis tuntuu, ettei sisustaminen oikein ole oma juttusi, mutta kaipaisit kotiisi uudenlaista ilmettä, kannattaa jättää työ ammattilaisen käsiin. Mutta millaisia asioita ja ominaisuuksia sitten vaaditaan hyvältä sisustajalta. Tähän artikkeliin on koottu muutamia näkökulmia!

Visuaalinen silmä

Visuaalisuus on erityisen tärkeää sisustajan työssä. Osa meistä on tyypiltään visuaalisia, osa kinesteettisiä ja osa auditiivisia. Jos visuaalisuus on vahvin puolesi ja jos nautit kauneuden luomisesta ympärillesi, voi sisustajan ammatti olla juuri sopiva sinulle. Pelkkä visuaalinen silmä ei kuitenkaan riitä, vaan tässä työssä tarvitaan paljon muutakin!

Sosiaaliset taidot

Sosiaaliset taidot ovat sisustussuunnittelussa tarpeen, jotta valmis työ vastaisi asiakkaan tarpeita ja toiveita. On tärkeää, että sisustaja osaa kuunnella asiakkaan toiveita ja ottaa ne huomioon. Suunnitelma onkin hyvä näyttää useamman kerran asiakkaalle ennen sisustuksen toteuttamista. Näin vältetään sisustuksen suurimmat karikot ja asiakkaan pettymykset. Asiakkaan kunnioittaminen on tärkeää, olipa sisustuskohteena sitten upea ökykartano tai piskuinen opiskelijayksiö! Suunnittelun voi aloittaa esimerkiksi kartoittamalla asiakkaan tyyliä erilaisten sisustuskuvien ja -ideoiden avulla.

On hyvä muistaa, etteivät kaikki asiakkaat suinkaan halua viimeisimmän sisustustrendin mukaista sisustusta, vaan monella heistä on oma, aivan erityinen tyylinsä. On sisustajan ammattitaidon varassa aistia hyvin herkästi tähän tyyliin kuuluvat komponentit ja herättää asiakkaan haaveet ja unelmat eloon! Sisustaja ei siis voi lähteä jokaisen asiakkaan luo saman, ennalta suunnitellun mallin kanssa, vaan hänen tulee osata lukea jokaista asiakasta, jopa rivien välistä. Joku toinen saattaa ihailla kokovalkoista sisustusta, kun taas jollekin toiselle tällainen sisustus voi olla suoranainen kauhistus!

Pisteet I:n päällä

Usein pienet yksityiskohdat ja asioiden viimeistely erottavat loistavan sisustajan hyvästä sisustajasta. Huolehdi siis siitä, että lopputulos on siisti ja viimeistelty. Suorista sohvatyynyt ja silitä verhot, jotta asiakas kokee saaneensa loistavaa palvelua, sekä kodin, johon on mukava tulla!

Myös sisustajan ulkonäön tulee olla huoliteltu, sillä se on hänen käyntikorttinsa ja luo asiakkaalle hänestä ensivaikutelman. Usein sisustajat ovat aivan erityisen visuaalisia ihmisiä ja sisustamisen lisäksi ulkonäöstä huolehtiminen kiinnostaakin monia heistä aivan erityisen paljon.

Suosittu Medic8-verkkokauppa tarjoaa laadukkaat tuotteet ihonhoitoon ja meikkaukseen, johon kannattaakin juuri nyt kiinnittää suurta huomiota, sillä kasvomaskien käyttö on aiheuttanut monille aivan uudenlaisia iho-ongelmia. Medik8 tarjoaa tuotteita esimerkiksi ihonhoitoon, kasvojen puhdistukseen ja kohdehoitoon. Esimerkiksi silmänympärysihomme joutuu vaihtelevassa säässä koville, joten kannattaa tutustua Medik8 silmänympärysvoiteisiin. Ihonhoitoa varten löytyy erilaisia tuotteita niin päivä. kuin yökäyttöönkin.

Missä sisustajaksi voi opiskella?

Sisustusartesaanin perustutkinnon voi suorittaa ammattikoulussa. Esimerkiksi Helsingin Maalarioppilaitos tarjoaa alan opintoja. Pitäjänmäessä sijaitsevaan oppilaitokseen on näppärät kulkuyhteydet. Nimestään huolimatta tästä koulusta ei valmistu ainoastaan maalareita, vaan myös esimerkiksi sisustusalan ammattilaisia. Sisustusartesaanin tutkinto on erityisen monipuolinen, sillä koulutuksen aikana tulevat sisustajat oppivat sekä suunnittelemaan että toteuttamaan erilaisia sisustusprojekteja hyvin erilaisten asiakkaiden tarpeisiin. Jos alan opinnot ja työ kiinnostavat sinua, kannattaa tutustua tähän oppilaitokseen ja sen tarjoamiin opintoihin lähemmin!