Juuttimatolla boheemia tunnelmaa!

Juuttimatto on oivallinen valinta boheemin tunnelman luomiseen! Juuttimatoille on ominaista vahvuus ja kestävyys, sillä ne on valmistettu kestävistä kasvikuiduista. Samalla ne ovat luonnollinen ja ekologinen valinta, mikä näkyy jo matoille ominaisesta ulkonäöstä. Juuttimattojen avulla kotiin onkin mahdollista luoda luonnonmukaista ja boheemia tunnelmaa!

Boheemin sisustuksen kulmakivet

Boheemin sisustuksen kulmakivet ovat iskostuneet jo monen suomalaisenkin sisustajan mieliin ja niiden suosio on selvästi lisääntynyt myös suomalaisissa kodeissa. Jopa Asunto- ja Habitare-messuilla on nähty bohotyylisiä näytteillepanoja sekä esimerkkikohteita, joissa on suosittu tuuheita näyttäviä viherkasveja, rottinkisia kalusteita sekä kirkasta värimaailmaa. Lämminhenkisyys on tämän tyylin yksi tärkeimmistä kulmakivistä, samoin eksoottiset kuosit ja esineet. Luonnonläheiset materiaalit, kuten juutti ja hamppu, sopivat hyvin tähän tyyliin ja juuttimatto onkin hyvä valinta skandinaaviseen mutta boheemiin kotiin.

Boheemi tyyli on saavuttanut Suomessa ja muualla Skandinaviassa jo niin suurta suosiota, että on alettu puhua jopa skandinaavisesta bohotyylistä. Tämä tyyli on perinteistä bohotyyliä pelkistetympää ja siihen on saatettu yhdistää jopa kotimaista designia. Yksi tyypillisimmistä bohotyylin kulmakivistä on se, että viherkasvien annetaan bohokodeissa rönsyillä ja ne asetellaan kotiin kerroksittain. Kodissa suositaan myös seinävaatteita, makrame-töitä ja ryijyjä. Nyt on siis aika kaivaa esiin mummon vanhat ryijyt ja ottaa ne uusiokäyttöön!

Bambuvarjostimet istuvat bohokotiin erityisen hyvin ja ovat erityisen näyttäviä. Myös itämaiset matot sopivat tyyliin erityisen hyvin. Toisaalta, jos käsin tehtyyn aitoon itämaiseen mattoon ei ole varaa, on edullisempi juuttimatto myös hyvä valinta. Näillä kahdella mattotyypillä kotiin on mahdollista luoda aivan erilainen tunnelma. Älä myöskään unohda marokkolaista rahia, joka on yksi bohotyylin kulmakivistä ja tavaramerkeistä ja joka tuo kotiin mukavaa ja viihtyisää tunnelmaa. Rottingista valmistetut huonekalut ovat keveitä ja sopivat erinomaisesti bohotyyliseen olohuoneeseen!

Bohotyyliä suosiva sisustaja luottaa väreihin sekä erikoisiin, tavallisuudesta poikkeaviin tekstiileihin. Jos värit eivät ole sinun juttusi, voit hyvin repäistä myös kuvioinneilla ja kuoseilla. Älä pelkää käyttää myöskään lämmintä ruskeaa sävyä sisustuksessa! Tunnelmaa lisäävät tyynyjen, taulujen ja koristeiden runsaus, mutta bohokodissa on toki mahdollista suosia myös hillitympää, skandinaavista tyyliä. Tunnelmalamput ovat tärkeä bohokodin kulmakivi!

Mistä juuttimatot boheemiin kotiin?

Löydät laadukkaat juuttimatot boheemiin kotiin näppärästi netistä Trendcarpet-verkkokaupasta. Tilaaminen on helppoa ja 14 päivää voimassa oleva avokauppamahdollisuus antaa sinulle mahdollisuuden sovittaa juuttimattoja kotisi sisustukseen vielä niiden saapumisen jälkeenkin. Voit siis huoletta tehdä tilauksen ja varmistaa vielä kotona, että valitsemasi matot ovat oikeaa kokoa ja tyyliä. Jos sinusta tuntuu, etteivät valitsemasi juuttimatot ole oikeaa kokoa, mallia, väriä tai tyyliä, voit palauttaa ne helposti verkkokauppaan ilman lisäkuluja, ja tehdä tilalle uuden tilauksen esimerkiksi isommilla juuttimatoilla.

Nyt korona-aikana verkkokauppojen suosiminen juuttimatto-ostoksilla on erityisen järkevä valinta, sillä etäostamisen aikana et altistu ylimääräisille tartuntariskeille ja pystyt noudattamaan turvallisia etäisyyksiä muihin matto-ostoksilla oleviin sisustajiin. Kaiken lisäksi voit pohtia ja vertailla erilaisia juuttimattovaihtoehtoja kaikessa rauhassa omassa kodissasi ja tehdä edullisia löytöjä. Yleensä verkkokauppojen juuttimattojen hinnat ovat nimittäin huomattavan kilpailukykyisiä verrattuina kivijalkaliikkeissä myytävien juuttimattojen hintoihin – eikä Trendcarpet ole suinkaan tässä suhteessa poikkeus! Trendcarpetin juuttimattovalikoimaan kannattaakin tutustua, jos haluat luoda kotiisi boheemia ja kodikasta tunnelmaa.